Primer Equip

EL VILANOVA DICE ADIÓS AL ASCENSO

· El equipo vilanovense perdió por 4 a 5 en casa contra el Llinars en un partido loco que los visitantes supieron gestionar mejor

· Con esta derrota, los de Àlex Milian dicen adiós a todas las opciones de un posible ascenso a Segunda Catalana, ya que el Parc ganó, y se aleja a 9 puntos

Derrota dolorosa la sufrida este fin de semana contra el Llinars por 4 a 5, dónde los visitantes supieron jugar sus cartas a la perfección a pesar de jugar con uno menos desde el minuto 30 de la primera mitad. El Vilanova remontó, pero en la última jugada del partido los azulgrana metieron el definitivo 4 a 5.

Después de la gran victoria en Lliçà de Vall, el Vilanova tenía un partido, a priori fácil, contra el Llinars, un equipo que estaba en zona de nadie. Los visitantes visitaban el Municipal de Vilanova con muchas bajas y con apenas dos jugadores en el banquillo. Por estos factores, el partido se ponía muy bien para los intereses locales.

El partido empezó con dominio de los de amarillo y negro, pero en la primera llegada de los visitantes, Ferran Font, marcó a placer el primero de sus tres goles de la matinal. Sin tiempo a reaccionar, el Llinars y nuevamente Ferran, marcó el cero a dos, que ponía el miedo en el cuerpo de los locales. A los 22 minutos, y después de una jugada ensayada, Marquinhos recortaría distancias para el Vilanova. A la media hora de juego, llegó la jugada que pudo marcar el desenlace del encuentro: Aleix Colom y el capitán del Llinars, disputaban un balón aéreo, cuando el visitante golpeó con el codo en la cara del jugador vilanovense. El árbitro decretó que la jugada era de cartulina roja, mandando al capitán azulgrana a los vestuarios.

Al inicio de la segunda parte, los locales salieron a por todas. Fruto de esas ganas llegó el empate del Vilanova, obra de Isma, después de una gran asistencia de Marc. Pero desgraciadamente, en el minuto 63, un mal despeje de Edgar rebotaría en la cara de un rival, introduciendo el balón al fondo de la red, casi sin querer. Y solamente un minuto más tarde, en un gran contragolpe, el Llinars ponía el 2 a 4 que sería casi definitivo. En un acto de valentía y pundonor, los locales remontaron el resultado hasta el 4 a 4, con goles de Pol Esteban y Marquinhos. En una de las últimas jugadas del partido, Iván Soriano tuvo el gol en sus botas pero mandó el balón al palo. En el último córner, y con el portero vilanovense dentro del área rival, el Llinars recuperó el balón y en una carrera de campo a campo, Ferran Font haría el 4 a 5 definitivo.

En resumen, derrota que deja al Vilanova sin opciones de llegar al segundo puesto, ya que el Parc ganó, y se aleja hasta los 9 puntos. Faltan por jugarse 15 puntos, y la distancia es casi definitiva, aunque hasta que no sea matemáticamente imposible, este equipo seguirá luchando y dando la cara por este club.

Aleix Colom

VICTÒRIA ‘IN EXTREMIS’

· Un gol d’Edgar al minut 93 dóna la victòria per la mínima (1-0) contra el Palautordera

· Amb l’empat del Parc contra el Parets, els vilanovins se situen a 6 punts de les posicions de play off d’ascens

El Vilanova guanya a l’últim sospir amb un gol d’Edgar al minut 93 i dóna 3 punts d’or per seguir a la persecució del Parc, que amb l’empat davant el Parets, ja està a 6 punts. Tot i això, els d’Àlex Milian van desaprofitar nombroses ocasions de gol per sentenciar el partit abans.

Els jugadors d’Àlex Milian tornaven a l’escenari dels fets dues setmanes després de la vergonyosa actuació davant l’Atlètic del Vallès. Per aquest motiu, l’equip va sortir amb una altra mentalitat. A la primera meitat, els locals van desaprofitar nombroses ocasions de gol i fruit d’això, els visitants van anar creient en les seves possibilitats amb alguna tímida arribada a l’àrea vilanovina.

A l’inici de la segona part, i amb l’entrada de Manu al camp, el Vilanova va tenir dues ocasions claríssimes de gol, protagonitzades per aquest, després de dues cavalcades per la banda dreta. Malgrat tot, el Palautordera avisava amb esporàdics contraatacs que posaven la por al cos de la parròquia groc-i-negre. Als últims 15 minuts, i amb un Vilanova ansiós per aconseguir el gol de la victòria, el partit es va trencar. Al minut 85 els visitants es van quedar amb un home menys, quan l’àrbitre va expulsar a Edgar Moreno. Quan semblava que  l’empat a zero no es mouria, en el minut 93, Edgar va rematar al fons de la xarxa una centrada mil·limètrica d’Isma, que donava els 3 punts al conjunt local.

En resum, un partit que s’hauria d’haver guanyat d’una forma molt més còmode per les oportunitats desaprofitades, s’ha guanyat a l’èpica. El pròxim partit serà DISSABTE 8 d’abril a les 18:00h a fora contra el LLIÇÀ DE VALL. Som-hi Vilanova!

Aleix Colom

EL VILANOVA GOLEJA I ENSENYA LA SEVA MILLOR VERSIÓ

· Els vilanovins van guanyar per 0 a 5 a un dels camps més complicats de la lliga: el del Santa Eulàlia de Ronçana

· Els d’Àlex Milian van encarrilar el partit a la primera part, on ja guanyaven per 0 a 4 amb gols d’Isma (2), Marc i Manu

El Vilanova torna a guanyar, després de perdre inesperadament la jornada anterior contra l’Atlètic del Vallès, i ensenya la seva millor versió golejant per 0 a 5 al Santa Eulàlia de Ronçana. El domini visitant va ser tan aclaparador, que a la primera meitat, els visitants ja guanyaven per 0 a 4.

En una tarda de dissabte freda i plujosa, el Vilanova va sortir amb el 4-2-3-1 habitual, que tantes alegries havia donat a la primera volta. Juntament amb el retorn al sistema habitual, una alta pressió a tot el camp va fer que els grocs-i-negres guanyéssin per 0 a 2 al minut dos de partit i després de dues jugades calcades: pilota d’Edgar a l’esquena dels centrals, que no van estar del tot fins, i Isma que anotava en el u contra u envers el porter. Malgrat els dos gols inicials, el Vilanova no es va relaxar i Marc va anotar el 0 a 3 després d’una gran jugada col·lectiva. Instants abans que l’àrbitre assenyalés camí cap als vestuaris, Manu va anotar el 0 a 4 de penal, que pràcticament tancava el partit.

A la segona meitat, els locals van anar a buscar el gol de l’honor, que mai va arribar. Tot i això, el Vilanova seguia dominant la pilota al mig de camp i seguia generant ocasions de perill sense parar. La banqueta local es desesperava a la banda davant el monóleg dels vilanovins, que tot i anar guanyant zero a quatre no es relaxaven i anaven amb una altíssima

intensitat a cada pilota dividida. A l’últim minut i després d’un gran contraatac, Isma faria la passada de la mort a Manu, que anotaria el cinquè i el seu segon gol en el compte particular.

La nota negativa va ser la lesió de Marquinhos, que tornava després d’una lesió de dos mesos, i es va fracturar els lligaments de l’espatlla en una entrada a destemps del central verd-i-blanc. En definitiva, una victòria que dóna esperances a futurs duels, que marcaran el camí del Vilanova en aquest tram final de temporada.

Pròxim partit, DIUMENGE 2 d’abril a les 12h a casa contra el PALAUTORDERA.

Aleix Colom

EL VILANOVA TOCA FONS

· Els jugadors entrenats per Àlex Milian cauen derrotats a casa per 1 a 3, contra el penúltim classificat, l’Atlètic del Vallès

· Actualment, els vilanovins són tercers a 8 punts del segon classificat, el Parc, que jornada darrere jornada eixample la diferència

El Vilanova perd per 1 a 3 a casa, contra l’Atlètic del Vallès, un rival molt inferior, però que va fer saltar les alarmes al Municipal de Vilanova. A dia d’avui, els grocs-i-negres són tercers a la classificació a vuit punts del Parc. El gol local el va anotar Manu, després de rematar un rebuig del porter visitant.

La matinal a Vilanova es presentava perfecta: sol, bon ambient a les graderies, el Parc havia empatat contra el Sant Celoni, i el Vilanova jugava contra el penúltim classificat. Per a tothom, els tres punts ja eren al sarró abans de jugar el partit. Llavors va succeir allò que ningú s’esperava.

Els locals van sortir amb ganes de tenir la pilota i de dominar, com el seu plantejament indicava amb el sistema de tres defenses que tan bé li havia anat. Per contra, l’Atlètic del Vallès esperava la seva oportunitat al mig del camp per sortir al contraatac. Els 20 primers minuts del Vilanova van ser molt bons, però la possessió de l’esfèric no implicava domini, ja que aquesta possessió no es materialitzava en ocasions de gol. Després d’una passada entre línies i la posterior apertura a banda, Ferran va centrar, i la pilota es va enverinar de tal manera, que el porter va haver d’intervenir deixant la pilota morta perquè Manu rematés a porteria buida. Les accions posteriors dels locals després del gol, van ser molt més relaxades, ja que es pensaven que tenien el partit guanyat.

A la segona meitat, els visitants s’ho van començar a creure, i la possessió de la pilota ja es va repartir entre ambdós equips, però més per demèrit del Vilanova que per mèrits del rival. Al minut 80 i després d’una pèrdua de pilota dels grocs-i-negres, els visitants van sortir al contraatac provocant una falta a la frontal, que el capità, Ferran, executaria a la perfecció amb un autèntic golàs. Aleshores és quan van venir les presses, i quan els locals van despertar. Però no havien acabat d’assimilar el cop, quan va arribar el penal, molt dubtós. U a dos. Ja a la desesperada i després d’una pilota al travesser del Vilanova, els visitants van marcar a porteria buida el 1 a 3 definitiu. Cal destacar, el PÈSSIM comportament per part de l’equip de l’Atlètic del Vallès, que en diferents ocasions es van encara amb el públic i fins i tot insultar a nens petits.

En conclusió, el somni de la promoció d’ascens cada vegada està més lluny, i només un miracle podria fer arribar als nostres al segon lloc. Impossible? No, però molt complicat. Això sí, no dubteu que aquest equip lluitarà fins al final i s’ho deixarà tot en les 10 finals que ens queden. Pròxim partit, dissabte a les 15:45h... SANTA EULÀLIA RONÇANA – VILANOVA

Aleix Colom

AMB MÉS COR QUE CAP

· El Vilanova aconsegueix la segona victòria consecutiva per la mínima, en un dels camps més complicats de la categoria, el del Vilamajor

· Un solitari gol de cap de Manu, després d’una falta botada per Isma, fan que els vilanovins segueixin a la persecució del Parc

L’equip groc-i-negre guanya per la mínima, 0 a 1, i s’emporta els tres punts del complicadíssim camp del Vilamajor, on rivals com el Parets, no han pogut guanyar. Amb aquesta victòria, els vilanovins segueixen la persecució del Parc, que es manté a 7 punts.

Els d’Àlex Milian repetien l’innovador sistema, quan tan bé li havia anat la setmana anterior per derrotar al Canovelles. La primera part va ser de complet domini vilanoví, i és que el Vilamajor només trepitjava l’àrea de Xavi Gilabert, amb jugades a pilota parada. Precisament en una jugada a pilota aturada, Manu, marcaria el zero a un, després d’un bon remat de cap. Instants després, i una altra vegada amb una jugada d’estratègia, Marc, estavellaria una pilota morta al travesser de la porteria local. L’última ocasió de la primera meitat la va tenir el carriler Eleder, que marcaria gol, però li anul·larien per una suposada falta al porter.

A la represa del joc, el partit va canviar totalment: el Vilamajor va començar a penjar pilotes a l’àrea dels vilanovins, generant moltes jugades de perill, però poques acabaven en xuts a porteria. Quan pitjor ho estava passant el Vilanova, va emergir la figura del porter, Xavi Gilabert, que va fer tot un recital d’aturades quasi impossibles, destacant dues aturades en dos llançaments de falta que va treure de la mateixa esquadra de la porteria.

En definitiva, tres punts molt importants i molt soferts, que fan que els de Vilanova del Vallès es mantinguin en tercera posició de la classificació en solitari. L’objectiu segueix sent arribar a les places de play-off d’ascens, que ara mateix està a 7 punts, però que junts ho aconseguirem. Poper partit:

VILANOVA – AT. VALLÈS, a les 12h a casa, US HI ESPEREM!